Buster -veneiden vakiovarusteisiin kuuluu kaksipulpettisista Buster M2 ja Buster L2 -veneistä alkaen 10- tai 16-tuumainen Buster Q -älynäyttö. Kalastajan työkaluksi Q muuttuu Raymarinen huippuluokan CP100-kaikuluotainmoduulin avulla.

Buster Q Fishfinder -kalakaikua voi käyttää koko näytön tilassa sekä Buster Q:n jaetulla näytöllä, jolloin näkyvillä on aina myös kartta.

Buster-Q uistelutilan valinta

Perinteisissä kaikuluotaimissa yhdellä kaikupulssilla lähetetään vain yksi signaali yhdellä taajuudella, mutta Buster Q -kalakaiku käyttää Raymarinen kaksikanavaisia CHIRP-antureita. Kuvan poikkeuksellisen laadun takana on juuri CHIRP-teknologia, jossa tavanomaisista kaikuluotaimista poiketen lähetetään kunkin mittauspulssin aikana erittäin laaja spektri eri taajuuksisia signaaleja.

  1. Anturin kartiomainen keila kuvantaa kohdekalat
  2. Ultraleveä CHIRP DownVision -viuhkakeila puolestaan muodostaa valokuvamaisen tarkan kuvan pohjasta.

Buster Q -kalakaikupakettiin kuuluu Raymarine CP100 DownVision kaikumoduuli sekä CPT-100 peräpeilikaikuanturi.

Linux-pohjainen älynäyttö yhdistää kaikki veneilijän tarvitsemat toiminnot

Linux-pohjainen Buster Q on Suomessa kehitetty, suureen kosketysnäyttöön integroitu ajotietokone ja infotainment-järjestelmä. Merikarttojen ja elektronisen navigoinnin lisäksi Buster Q sisältää mm. veneen koko mittariston, käyttöohjeet ja opastusvideot, sääennusteet, radion ja verkkoyhteyden. Buster Q muistuttaa myös Yamaha-perämoottoreiden huoltotarpeesta etukäteen.

Suurimpiin Buster-malleihin Q-näyttöjä voi asentaa kaksi kappaletta. Tällöin kuljettaja voi esimerkiksi tarkastella toiselta näytöltä karttaa ja toiselta moottorin tietoja, jonka lisäksi kartturin käyttöön voidaan asentaa oma näyttö.

Uistelun harrastajia kiinnostava ominaisuus on Buster Q:n integroitu uistelunopeuden säädin. Se on yhteensopiva Yamaha F25–F115 -perämoottoreiden kanssa.

Vastaa